Gyakran kérdezik tőlem, hogy, milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki angol tolmács legyen?

Vajon elegendő egy felsőfokú nyelvvizsga ahhoz, hogy valaki angol tolmács legyen?

Általában azt szoktam javasolni azoknak, akik komolyan gondolják, hogy a tolmácsszakma mellett kötelezik el magukat, hogy végezzenek el egy komoly, legalább két féléves szakirányú képzést.

Mindazonáltal vannak olyanok, akiknek másfajta képzés is megfelelő lehet, ahhoz, hogy angol, vagy német tolmácsok legyenek.

Mire gondolok?

Azokra a speciális szuper-intenzív felkészítő tanfolyamokra, amelyeket elsősorban a szakmában hosszú ideje képesítés nélkül dolgozó tolmácsoknak találtak ki.

Érdemes a gyorsabb felkészülést választaniuk azoknak a jelentkezőknek is, akik hosszú ideje dolgoznak például a külkereskedelemben, vagy azoknak, akik korábban sikertelen vizsgát tettek, esetleg a sikeres vizsga után akarják szinten tartani tudásukat.

Van olyan szuper-intenzív tanfolyam, amelyet meleg szívvel ajánlok?

Igen, a Talentum Bt és a Debreceni Nyári Egyetem szakmai közreműködésével megvalósuló szuper-intenzív (2 hetes) tolmácsvizsgára felkészítő tanfolyam, az ország talán legjobb ilyen képzése.

Az Oktatók főként a Debreceni Egyetem vezető nyelvtanárai, akik maguk is rendelkeznek rendszeres tolmácsolási és fordítási gyakorlattal, valamint sikeres tolmácsvizsgával, ebből adódóan a megfelelő szakmai színvonal garantált.

További információk és jelentkezés erre e linkre kattintva

Egy jó angol tolmács folyamatosan tanul és képzi magát

Comments

Comments are closed.